Meteen naar de inhoud
Zippa Design » Blog » Leer hier alles over Ko sliggers

Leer hier alles over Ko sliggers

  •  

Ko sliggers was een grafisch ontwerper

Ko Sliggers is een toonaangevende naam als het gaat om grafisch ontwerpen in Nederland. Naast zelfstandig ontwerper was hij ook nog eens schrijver en kok. Zijn ontwerpen zijn onder meer tentoongesteld in het Stedelijk Museum in Amsterdam en Museum Fodor. Lees hier alles over deze bijzondere artiest die helaas overleed in 2022.

Dit was Ko Sliggers

Ko Sliggers studeerde grafisch ontwerpen maar werkte dus ook lange tijd fulltime als kok. Uiteindelijk zou hij zowel naam maken binnen Studio Dumbar als, als zelfstandig ontwerper. Binnen de studio droeg hij actief bij aan de ontwikkeling van de Dumbar stijl, vooral bekend door middel van het idioom News Gothic. Hij ontwikkelde daar ook de huisstijlen voor onder meer de PTT.

Als zelfstandig ontwerper werkte hij voornamelijk voor theatergroepen, musea en uitgeverijen. Ook gaf hij les op een aantal verschillende kunstacademies. Grote namen die gebruik gemaakt hebben van de dienstverlening van Ko Sliggers zijn onder meer Neeltje Jans, de NOS, het Frans Halsmuseum en het Theater Persona. Daar zijn zijn ontwerpen dus nog steeds te zien.

Leer meer over Ko sliggers

Ko sliggers heeft door zijn werk het grafisch ontwerpen in Nederland permanent beinvloed. Door zijn ontwerpen leeft zijn stijl nog steeds voort en hangt zijn werk in toonaangevende musea. Leer dus meer over hem in onder andere het Rijksmuseum en het Teylersmuseum en verdiep je verder in de wereld van het grafisch ontwerpen.

Wij maken gebruik van cookies voor een optimaal werkende website